Curs de perfectionare in ocupatia formator

Holt Romania – Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii, furnizor acreditat de formare profesionala pentru personalul institutiilor publice si private, are placearea de a va invita sa beneficiati de ultima oferta de formare pentru vacanta 2009.

Cursul autorizat de Formator

Perioada de desfasurare: 11 septembrie – 2 octombrie 2009,

Locatia: Sala de curs, etaj 1 a Complexului Regional de Servicii si Resurse pentru Copii si Familii Constanta, Str.Horia Agarici, Nr.5

Scopul cursului: Dezvoltarea competentelor de formator

Obiective:
– insusirea elementelor de baza ale procesului de formare al adultilor;
– formarea si dezvoltarea competentelor specifice identificarii nevoilor de formare;
– dezvoltarea abilitatilor de comunicare si prezentare;
– formarea competentelor specifice evaluarii cursantilor si a sesiunilor de formare;
– realizarea unei analize a nevoilor de formare;
– construirea unui program de formare a adultilor;
– aplicarea metodelor de invatare eficienta;
– sustinerea unei prezentari eficiente;
– formarea competentelor specifice marketingului formarii.

Grupul tinta: Absolventi studii medii, studii postliceale, studenti, absolventi studii superioare

Programul se adreseaza atat formatorilor care si-au dobandit anumite competente pe cai informale, cat si persoanelor care doresc sa se pregateasca/perfectioneze pentru aceasta ocupatie.

Beneficii pentru institutie
– constituirea unei echipe de formatori excelent pregatiti si autorizati sa realizeze programe de formare acolo unde numarul celor care trebuie pregatiti este mare si periodicitatea de upgradare este ridicata (din anul 2010 nici un furnizor autorizat de formare profesionala nu va mai putea sustine cursuri fara formatori acreditati CNFPA)
– accesarea fondurilor din proiecte europene unde activitatea de formare profesionala poate fi realizata doar de formatori acreditati CNFPA
– posibilitatea oferirii aceste servicii si unor eventuali beneficiari externi
– pentru un grup de minim 12 persoane se asigura livrarea cursului in localitatea de resedinta a cursantilor.

Beneficii pentru participant
– Obtinerea certificatului de absolvire recunoscut pe plan intern si international, acreditate Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului
– Cresterea sanselor de dezvoltare a carierei
– Obtinerea de cunostinte valoroase in ceea ce priveste dinamica si psihologia grupurilor, utilizabile in domeniul formarii profesionale

Obiectivele exprimate in competente profesionale (conform standardelor de pregatire profesionala /standardelor ocupationale)

Cursantii vor dobandi competente profesionale legate de:
a. comunicarea interpersonala
b. pregatirea formarii
c. realizarea activitatilor de formare
d. evaluarea participantilor la formare
e. aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de formare
f. marketingul formarii

Mod de organizare

Cursul are o durata de 60 ore formare (30 ore teorie + 30 ore practica) + 5 ore evaluare (5 zile formare teoretica + 1 zi evaluare finala) si are un puternic caracter interactiv, imbinand elemente de teorie cu activitatile practice. Acest curs isi propune sa sprijine participantii in dezvoltarea competentelor specifice ocupatiei de formator, o atentie deosebita acordandu-se dezvoltarii abilitatilor practice.

Conditii de inscriere: minim studii medii cu diploma de bacalaureat. Formularul de aplicatie se descarca si se trimite, insotit de CV pe adresa constanta@holt.ro, sau pe fax: 0241/657 533, pana cel tarziu la data de 09.09.2009. CV-ul model european se depune cu formularul de aplicatie semnat olograf, la secretariatul cursului la prima intalnire.

Numarul maxim de locuri: 20

Investitie:
– 650 lei cu posibilitatea achitarii in doua transe si include:
a. livrarea trainingului
b. materialele de curs
c. asistenta tehnica acordata de formatorii Holt Romania – FCSSCF, pe parcursul realizarii aplicatiilor practice
d. examinarea
– 50 lei taxa de examinare – se achita separat de taxa de curs.
Total: 700 lei

Reduceri:
5 % pentru 2 participanti din aceeasi organizatie
10 % pentru 3 participanti din aceeasi organizatie
10 % pentru studentii aflati la prima facultate
15 % pentru persoane cu venitul minim garantat
Reducerile nu se cumuleaza.

Valoarea cursului a fost stabilita tinandu-se cont de media ofertelor de pe piata, experienta specialistilor nostrii si cel mai bun raport pret-calitate pentru formare la standarde inalte.

Echipa de formatori Holt Romania – FCSSCF pentru acest curs

Ludovic Fraico isi desfasoara activitatea ca director de dezvoltare in sediul national al Fundatiei Holt Romania. Este Presedintele Asociatiei Psihologilor si Psihopedagogilor PROCIVITAS si directorul revistei Stiinta Sufletului. A absolvit Institutul de Marina Mircea cel Batran din Constanta si Facultatea de Psihologie a Universitatii Ovidius, fiind licentiat in sociopsihopedagogie. Este master in Administratie si Guvernare si Formator acreditat in educatia adultilor. A urmat programul de formare in Artterapie organizat de Fundatia Concept in parteneriat cu INECAT Paris, EsTeR Madrid si Asociatia Roma Porto Franco. A coordonat si sustinut peste 20 sesiuni de formare in domeniul adultilor in judetele Constanta, Ialomita, Iasi, Mures, Vrancea, Buzau, Braila, Bacau, Caras Severin, Arges, Valcea si Olt. A organizat si coordonat mai multe conferinte regionale, a asigurat mangementul mai multor proiecte educationale cu finantare nationala si internationala. A publicat articole privind educatia parentala, formarea adultilor si inteligenta emotionala in relatiile intrafamiliale. A coordonat mai multe studii si cercetari la nivel national privind furnizarea programelor de formare.

Bogdana-Raluca Galantonu este psihopedagog si formator in cadrul Fundatiei Holt Romania FCSSCF. Este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Ovidius”, Constanta – promotia 2006, iar in anul 2007 a obtinut o diploma de masterat in Stiinte Penale, in cadrul Facultatii de Drept si Stiinte Administrative ale aceleiasi universitati. Este formator acreditat CNFPA. A moderat mai multe workshop-uri in cadrul conferintelor si seminariilor nationale organizate de Holt Romania si APP PROCIVITAS. A sustinut peste 10 programe de formare a adultilor in judetele Constanta, Caras Severin, Arges, Valcea si Olt.

Acest articol a fost publicat în Cursuri și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>