Echipa

CONSTANTA

Livia TRIF - Director executiv national

Livia TRIF - Director executiv national

– Iunie1993 – Iulie1995, asistent social programul de adoptii nationale, Constanta, Holt International
– Iulie 1995 – Martie 2002, director centrul Constanta, Holt International Children’s Services Romania
– Martie 2002 – Decembrie 2003, Director National, Holt International Children’s Services Romania
– Ianuarie 2003 – prezent, Director executive national Holt Romania – FCSSCF

De mai bine de 13 ani Livia si-a pus intreaga capacitate profesionala in slujba indeplinirii misiunii Holt in Romania. Viata ei s-a schimbat semnificativ lucrand zi de zi pentru ca multor copii aflati in dificultate sau familiilor lor, traversand perioade de criza, sa le fie un pic mai bine. Si-a schimbat total profesia si crede din tot sufletul ca si-a gasit vocatia.
Conduce o echipa de oameni bine pregatiti professional, dedicati muncii lor si increzatori intr-un viitor mai bun pentru copiii din Romania si pentru organizatiile neguvernamentale.
„Fiecare copil are dreptul la o familie proprie” este mai presus de un drept fundamental al copilului sau un motto bine cunoscut deja de toata lumea, ratiunea noastra de a exista ca organizatie neguvernamentala. Livia este o fire practica si optimista si crede din toata fiinta ei ca Holt Romania-FCSCCF , prin toti oamenii minunati care i s-au dedicat (finantatori, Consilii Directoare, angajati, parteneri, colaboratori, sponsori) mai are multe de intreprins.

________________________________________________________________

Ludovic FRAICO - Psiholog/Coordonator Resurse Sediul National

Ludovic FRAICO - Director dezvoltare

- 2006 – prezent, Director dezvoltare
– 2005 – 2006, Psiholog/Coordonator Resurse Organizationale, Sediul National
– 2004 – 2005, Psiholog, part-time, Proiectul Adoptia Nationala
– 2005 – prezent, Presedintele Asociatiei Psihologilor si Psihopedagogilor PROCIVITAS
– 2005 – prezent, Directorul revistei “Stiinta Sufletului”

Daca anul 2002 a insemnat pentru Luigi desprinderea de sectorul guvernamental, anul 2004 i-a oferit oportunitatea de a intra in familia largita Holt. A fost repede “adoptat” de echipa de profesionisti a HRF si s-a implicat cu entuziasm in proiectele fundatiei . Un optimist incorigibil, vede intotdeauna jumatatea plina a paharului, chiar si atunci cand sarcinile si nevoile imediate depasesc  anumite limite. S-a adaptat repede specificului fundatiei, iar educatia parentala si protectia drepturilor copilului au devenit o prioritate in activitatea pe care o desfasoara.

S-a specializat  in managementul de proiect si traieste intens alaturi de echipa Holt bucuriile si provocarile  scrierii, castigarii si implementarii proiectelor  socio – educationale.

Misiunea si obiectivele marete ale fundatiei il provoaca si in acelasi timp il determina sa actioneze cu toata energia pentru specializarea, perfectionarea si cresterea continua a calitatii serviciilor oferite.

________________________________________________________________

Carmen ALEXE - Contabil Sef

Carmen ALEXE - Contabil Sef

– 01.07.1998 – 31.12.2002 – Contabil si Strangator de fonduri pentru Holt International Children’s Services
– 01.01.2003 – prezent – Contabil Sef Holt Romania FCSSCF

Carmen are o pregatire tehnica si a lucrat timp de mai multi ani intr-o companie comerciala. Are doi baieti minunati; dupa cel de-al doilea concediu de maternitate a solicitat un post de contabil si strangator de fonduri la filiala Constanta a Fundatiei Holt. Dupa opt ani este inca aici, ii place ceea ce face, fiind foarte fericita sa lucreze cu un asa colectiv de profesionisti.

________________________________________________________________

Florentina Andrei

Florentina Andrei - Asistent Manager

In vara anului 2008 am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Asistenta Sociala, in cadrul Universitatii Ovidius. In vara aceluiasi an am avut oportunitatea de a ma alatura echipei Holt Romania. Pana in prezent am lucrat in cadrul urmatoarelor proiecte:
– Aug. 2008 – Dec. 2009 – Asistent social in cadrul proiectelor: ” Together for Early Childhood Development”, Unicef si ” Family preservation/ Sponsorship”, Holt International Children’s Services;
– Ian. 2010 – Oct. 2010 – Asistent proiect – ” Caravana perfectionarii asistentilor sociali din mediul rural”, Posdru;
– Martie. 2010 – Formator – ” Sharing Good Practice In Supporting Kinship Carers To Prevent Substance Related Harm To Children” – Mentor UK;
– Oct. 2010 – Prezent – Asistent manager – ” Impreuna pentru o sansa reala la educatie”, Posdru;
Multumesc echipei Holt Romania ca m-a incurajat sa ma dezvolt, atat profesional cat si personal si ca m-a invatat sa duc mai departe cu mandrie misiunea Organizatiei!

________________________________________________________________

Bogdana Raluca TAPICU - Asistent manager (50%)/ Asistent Social(50 %)

Bogdana Raluca TAPICU - Asistent manager (50%)/ Asistent Social(50 %)

– S-a alaturat echipei Holt Romania pe date de 27 iunie 2006. Este absolventa a Facultatii de Psihologie din cadrul Universitatii „Ovidius” – Constanta, asa ca nu pot spune ca am experienta in domeniu; dar sper sa mi-o formez cat mai repede alaturi de colectivul minunat al Fundatiei Holt Constanta.

In ultimii 6 ani a lucrat cu copiii inscrisi la doua gradinite din Constanta, prilej cu care a observat o serie de probleme cu care se confrunta unele familii in ziua de azi.
Mai mult decat atat, de-abia acum cand a vazut si celelalte aspecte ale problemei, poate sa afirme ca este total de accord cu motto-ul Holt Romania: „Fiecare copil are dreptul la o familie proprie”.

In prezent Bogdana se afla in concediu de crestere a copilului.

__________________________________________________________

Nina Negutu - Supervizor asistenta sociala

Nina Negutu - Supervizor asistenta sociala

Este implicata in programe de educatie si sprijinire a familiilor din Romania, de peste 17 ani, prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul organizatiei Holt Romania – Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii.

Este formator acreditat CNFPA, in educarea si formarea competentelor profesionale ale adultilor si psiholog acreditat, membru al Colegiului Psihologilor din Romania.

De-a lungul anilor a oferit servicii directe, consultanta si management in programe de: mentinere a unitatii familiale, reintegrare a copiilor in familie, alternative la institutionalizare, precum si training oferit diverselor categorii de parinti, asistenti maternali, specialisti din domeniul protectiei copilului, si cadre didactice din diferite judete ale tarii.

A implementat si coordonat programe de formare a educatorilor parentali si asistenti sociali din numeroase judete, in cadrul unor proiecte finantate de catre Reprezentanta UNICEF, USAID, Uniunea Europeana (FSE). si a participat la conferinte regionale de promovare a educatiei timpurii.

________________________________________________________________

 

Raluca Purcarin - Asistent social

Raluca Purcarin - Asistent social

A absolvit Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Ovidius in anul 2008. De 2 ani si jumatate face parte din echipa Holt ca asistent social. Pe langa sarcinile pe care le are in domeniul asistentei sociale, se ocupa de asemenea si de traducerile rapoartelor in limba engleza.

________________________________________________________________

Margareta MARIN - Asistent Social/Educator parental

Margareta MARIN - Asistent Social/Educator parental

Centrul Constanta – microcentrul Medgidia

- Iunie 1993 – 1999 – Asistent Social – programul de interventie in situatii de criza
– 1999 – 2002 – Asistent Social in cadrul programului de interventie in situatii de criza, coordonator punct de lucru Medgidia
– 2002 – 2003 – Asistent Social/ Educator Parental – Centrul Constanta/ Medgidia Holt International Medigidia
– 2003 – prezent – Asistent Social/ Educator Parental, Centrul Constanta/ Medgidia FCSSCF

Margareta este una din veteranele Fundatiei Holt Romania. A pornit chiar de la inceput cu holt in regiunea Constanta.
In cei 13 ani de activitate in cadrul Organizatiei Holt, a oferit servicii familiilor aflate in situatii de criza si si-a folosit intreaga activitate profesionala pentru a aduce o raza de lumina, bucurie, speranta acestor familii si copiilor lor.
In toti acesti ani a fost un minunat membru al echipei, un lider in comunitatea din Medgidia; a acumulat multe cunostinte si s-a dezvoltat pe plan profesional si personal.
Iubeste aceasta meserie de asistent social, pentru ca poate fi alaturi de copii si poate ajuta familiile aflate in criza sa depaseasca aceasta situatie si sa mentina unitatea familiei.
„Copiii au dreptul la familie proprie, iar parintii au dreptul sa aiba alaturi aceste fiinte minunate. Ce te poate motiva mai mult sa faci aceasta munca decat zambetul unei mame care isi strange la piept copilul, stiind ca acest zambet este rezultatul muncii tale.” – spune Margareta

________________________________________________________________

Steliana ALEXANDRU - Asistent Social/Educator Parental

Steliana ALEXANDRU - Asistent Social/Educator Parental

Centrul Constanta – Microcentrul Medgidia

- 1999 – 2002 – Asistent Social in cadrul programului de Ingrijire Familiala, Medgidia Site
– 2002 – 2003 – Asistent Social pe programele de Interventie in situatii de criza si Adoptie Nationala, Microcentrul Medgidia, Holt International Romania
– 2003 – 2006 – Asistent social/ Educator parental in cadrul programelor de Interventie in situatii de criza si educatie parentala, Microcentrul Medgidia, Holt Romania – FCSSCF

In cei aproape opt ani in care Steliana a lucrat in mijlocul echipei Holt, s-a dezvoltat atat in plan profesional cat si in cel personal, iar experienta acumulata in tot acest timp este foarte valoroasa pentru ea atat ca profesionist, dar si ca parinte si ca om in general.
„Meseria de asistent social imi place, lucrul in echipa m-a ajutat foarte mult, si faptul ca lucrez cu si pentru copii, consider ca este motivatia principala pentru care meseria de asistent social este frumoasa. Din pacate multi copii se afla in situatii dificile, iar tocmai pentru aceasta imi doresc ca, prin Holt si prin intermediul programelor pe care Holt le deruleaza, sa-mi pun in slujba acestor copii toata experienta si odata cu ea sa aduc schimbari in bine in viata lor.” – spune Steliana

 

__________________________________________________________

MURES

Elisabeta BUŞCU - Director Filiala Mures

Elisabeta BUŞCU - Director Filiala Mures

- Aprilie 1997 – Ianuarie 2003 : Director Centrul Mureş, Holt Internaţional – Romania
– Ianuarie 2003 – Martie 2003 : Director Centrul Mureş, Holt Internaţional FCSSCF – Romania
– Martie 2003 – Prezent : Director Filiala Mures, Holt International FCSSCF – Romania.

„Sunt medic pediatru si am lucrat in domeniu 10 ani. Asistenta sociala pentru copii este un domeniu apropiat medicinii pediatrice pentru ca este de asemenea sensibila nevoilor copiilor si familiilor. Acesta a fost motivul pentru care am avut puterea sa fac aceasta schimbare importanta in cariera mea profesionala. A fost o provocare pe care am acceptat-o si care mi-a oferit multe satisfactii pe plan personal si profesional. Este o implinire sa lucrezi intr-o echipa de profesionisti care face tot posibilul sa-i ajute pe cei care au nevoie. Copiii au intotdeauna nevoie de sprijin, sa fie iubiti si sa se simta in siguranta in familiile lor. Scopul nostru este sa-i gasim pe cei care nu au aceste lucruri si sa le oferim o sansa.”

________________________________________________________________

Ada Diana GABOR - Coordonator dezvoltare organizationala

Ada Diana GABOR - Coordonator dezvoltare organizationala

- Noiembrie 2006 – Iulie 1997 : Asistent social, Program de adopţii internaţionale, Tg-Mureş, Holt Internaţional – Romania;
– Iulie 1997 – Ianuarie 2001 : Asistent social, Program de Adopţii Internaţionale, Centrul Mureş, Holt Internaţional – Romania;
– Septembrie 2002 – Martie 2003 : Asistent social, Programe Prevenire abandon, Adopţii interne şi Educaţie parentală, Centrul Mureş, Holt Romania – FCSSCF;
– Martie 2003 – Martie 2006 : Asistent social, Programe Prevenire abandon, Adopţii interne şi Educaţie parentală, Filiala Mureş, Holt Romania
– Martie 2006 – Prezent : Supervizor in Programul de prevenire a abandonului şi Sponsorizare.

In plan profesional am avut sansa sa fac ceea ce mi-am dorit. Am inceput ca asistenta medicala la Clinica de Psihiatrie Tg.Mures. Am continuat ca asistent social la Fundatia Holt International Children’s Services, in acelasi timp urmand si absolvind Facultatea de Psihologie din Cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir Tg.Murea. Am urmat cursul postuniversitar de Consiliere psihologica la UBB Cluj si master in Management si consiliere in cariera la Universitatea Petru Maior Tg.Mures. Ulterior, (2008) am obtinut si competente de formator de formatori.

In prezent sunt coordonator dezvoltare organizationala la Holt Romania – FCSSCF – Filiala Mures.

Asadar ceea ce pot oferi este experienta de peste 18 ani de activitate profesionala si expertiza in urmatoarele domenii:

  • Elaborare proiecte privind dezvoltarea organizationala
  • Asistenta sociala- Supervizare program de prevenire a abandonului si interventie in criza- Adoptie nationala- Asistenta maternala
  • Formare profesionala- formare peste 1410 de ore de formare cu peste 1390 de beneficiari, cursuri livrate ca formator unic sau in echipa.- formare de formatori: peste 190 ore cu peste 70 de beneficiari.- experienta in elaborarea curriculelor de curs, pentru mai mult de 370 ore de formare.
  • Parenting- moderarea a peste 375 de ore de curs pentru parinti, cu peste 250 de parinti participanti la cursuri de parenting cu tematica legata de comunicarea cu copilul, atasamentul copilului, dezvoltarea copilului, educatie sexuala, abordarea comportamentelor nedorite al copilului, etc.- Formarea a peste 50 educatori parentali

Sunt fericita sa pot afirma ca am avut sansa ca in ultimii 13 ani sa fac parte dintr-o organizatie care a inteles si a investit in mine ca profesionist. Asta ma determina sa duc mai departe mesajul importantei copiilor in societatea noastra, a invatarii permanente si sa promovez standarde ridicate in asistenta sociala si formare profesionala continua.

_______________________________________________________________

Simona COLCERIU - Asistent social

Simona COLCERIU - Asistent social

- Noiembrie 1996 – Julie 1997, Asistent social in Programul de Adopţii Internaţionale, Tg-Mureş, Holt Internaţional – Romania;
– Iulie 1997 – Ianuarie 2003, Asistent social, Programul de Adopţii Internaţionale şi Programul de ingrijre pe termen lung, Centrul Mures, Holt Internaţional – Romania;
– Ianuarie 2003 – Martie 2003, Asistent social, Programul de ingrijre pe termen lung, Centrul Mureş, Holt Romania FCSSCF;
– Martie 2003 – present, Asistent social, Programul de ingrijre pe termen lung, Filiala Mureş, Holt Romania.

„A fost o şansă pentru mine să fiu membru al echipei Holt.

A fost şansa vieţii mele. In toţi aceşti ani am reuşit să-mi dezvolt abilităţile profesionale, mi-am găsit vocaţia şi să-mi descopăr adevărata mea valoare umană.

Sunt mandră şi fericită că am reuşit să servesc misiunii Holt din Romania şi că am reuşit să facem mulţi copii fericiţi.”

________________________________________________________________

Cosmin GABOR - Economist

Cosmin GABOR - Economist

- Am absolvit Universitatea Petru-Maior ,Facultatea de Stiinte juridice si admisnistrative, profilul Finante – Banci din Tg-Mures in anul 2008 fiind licentiat in economie. Datorita acestor studii precum si datorita absolvirii Liceului Economic Transilvania din Tg-Mures, unde am obtinut atestatul de contabilitate am decis sa aprofundez acest domeniu si sa ma axez pe viitor doar pe partea de contabilitate.
– In prezent sunt masterand la Universitatea Petru-Maior, profilul Contabiliatate si audit.
– Fac parte din echipa Holt Romania de 1 an de zile, fiind angajat pe data de 01.05.2008. Fiind primul meu loc de munca cu adevarat, pot spune ca in cadrul fundatiei am invatat multe lucruri esentiale incepand de la partea de economie si pana la colaborare, interactionare cu foarte multi oameni tinand cont si de profilul fundatiei si castigarea unei noi familii, unor prieteni adevarati si devotati.

Strict pe partea de economie sunt responsabil cu privire la urmatoarele aspecte:

  • intocmirea de rapoarte lunare, semetriale, anuale.
  • operatiuni bancare, personal/ resurse umane.
  • distribuirea fondurilor banesti si urmarirea deconturilor de cheltuieli in cursul lunii.
  • situatii in contabilitatea primara si financiara.
  • depunerea lunara de declaratii conform statelor de plata.

Ma bucura faptul sa lucrez in Organizatia Holt pentru ca am privilegiul de a lucra intr-o echipa minunata, cu oameni de suflet. Intre membrii echipei Holt din Tg-Mures exista legaturi puternice, de suport si respect reciproc, de intelegere si ajutor. Suntem cunoscuti ca fiind o echipa dinamica, puternica, care lucreaza la standarde inalte de profesionalism si care ofera servicii de calitate.

________________________________________________________________

 

Simona FELDRIHAN - Asistent Social

Simona FELDRIHAN - Asistent Social

In plan profesional:
– Sunt asistent social si educator parental in cadrul Fundatiei Holt Romania din anul 2003 luna octombrie, unde desfasor activitati specifice programului de prevenire a abuzului, neglijarii, exploatarii, institutionalizarii, abandonului si mentinerea unitatii familiale prin interventie in situatie de criza. Lucrez in cadrul acestei fundatii de 6 ani, perioada in care m-am dezvoltat profesional prin activitatile derulate in diverse programe si proiecte .
– Sunt licentiata a Facultatii de Teologie-Asistenta Sociala din cadrul Universitatii 1 Decembrie 1918 Alba- Iulia 2001 iar in 2007 am obtinut diploma de masterat in Drept, in cadrul Universitatii”Dimitrie Cantemir” din Targu Mures si formator acreditat in educatia adultilor.

In plan personal: Sunt casatorita si sunt mama a 2 copii si ma bucur de dragostea, intelegerea si respectul lor.

Munca de asistent social imi da o satisfactie deosebita si ma simt implinita din punct de vedere profesional si personal de cand am avut sansa sa lucrez in cadrul Fundatiei Holt Romania. Acest lucru ma face sa merg mai departe si sa transmit mesajul importantei primilor ani de viata ai copilului si sa promovez standardele avansate in asistenta sociala.

________________________________________________________________

Ileana VODA - Psiholog

Ileana VODA - Psiholog

- M-am alaturat echipei Holt Romania in martie 2008, ca psiholog cu atributii de asistent social, desfasurand activitati specifice de prevenire a abuzului, neglijarii, exploatarii, institutionalizarii, abandonului si mentinerea unitatii familiale prin interventie in situatie de criza.
– Sunt licentiata a Facultatii de Psihologie, Universitatea Dimitrie Cantemir- promotia 2001 si Formator acreditat in educatia adultilor.
– Sansa care mi s-a oferit de a face parte din aceasta organizatie, este pentru mine o buna oportunitate de a ma forma ca specialist in domeniu. Este o provocare pe care am acceptat-o si care imi ofera satisfactii atat in plan profesional cat si in plan personal.

Datorita complexitatii problemelor clientilor cu care lucrez, este necesara o formare continua din partea mea. Acest lucru este posibil prin oportunitatea care mi se ofera de a participa la diferite trainning-uri, organizatia sustinandu-ma in perfectionarea continua. Pana in prezent, am avut ocazia sa sustin mai multe cursuri de educatie parentala pe baza curriculei „Cum sa devenim parinti mai buni”. Foarte importanta pentru mine este si echipa in cadrul careia lucrez. Ma bucur pentru ca am sansa de a fi parte a unui colectiv de profesionisti, dar in acelasi timp foarte sensibil si care ma sustine foarte mult in definirea mea ca specialist. Nu in ultimul rand ma bucur ca profesez ceea ce mi-am dorit si pentru care ma pregatesc alaturi de oameni minunati.

________________________________________________________________

 

Minodora Cornelia LUDUSAN - Asistent social

Minodora Cornelia LUDUSAN - Asistent social

– Sunt absolventa a Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, specializarea Asistenta Sociala din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, promotia 2008-2009. In prezent, sunt masteranda la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea „Familia, resurse si asistenta sociala”.
– Sunt licentiata a Facultatii de Psihologie, Universitatea Dimitrie Cantemir- promotia 2001 si Formator acreditat in educatia adultilor.

Am devenit membra a echipei Holt Romania, filiala Mures din luna octombrie 2008, unde lucrez ca si asistent social. Din punct de vedere profesional, desfasor lunar activitati de prevenire a abuzului, neglijarii, exploatarii, institutionalizarii copilului si pastrarii unitatii familiale prin interventie in situatie de criza. In urma competentei obtinute ca finalizare a cursului de formator acreditat in educatia adultilor (2008), am participat la cursarea unui grup de parinti, pe baza curriculei „Cum sa devenim parinti mai buni”. In cadrul conferintei regionale de la Geoagiu- Bai, (28-30 oct 2009), privind „Promovarea educatiei/dezvoltarii timpurii si a primilor 3 ani de viata”, am moderat o sesiune privind „Rolul comunitatii in dezvoltarea timpurie a copilului”.

Deoarece sunt inca la inceputul carierei, apreciez foarte mult faptul ca mi s-a oferit sansa de a ma imbogati atat profesional, cat si personal, de a transpune cunostintele teoretice dobandite pana in prezent in activitatile practice. Sunt norocoasa ca fac parte dintr-o echipa minunata, care ma sustine in formarea mea profesionala, ceea ce ma face sa privesc cu incredere spre viitor.

Motto: „Uneori credem ca saracia inseamna doar sa fii infometat, neimbracat si fara adapost. Dar saracia de a fii nedorit, neiubit si neingrijit este cea mai mare saracie”. Maica Tereza din Calcutta.

________________________________________________________________

 

IASI

Stefan COJOCARU - Director Holt Romania - Filiala Iasi

Stefan COJOCARU - Director Holt Romania - Filiala Iasi

Stefan Cojocaru este conferentiar universitar doctor in cadrul Catedrei de sociologie si asistenta sociala a Facultatii de Filosofie, Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi si director al Filialei Iasi a organizatiei Holt Romania.

Pentru mine, Holt Romania este una dintre organizatiile din domeniul protectiei copilului si familiei care a venit intotdeauna cu proiecte inovatoare si viziuni care pun copilul in centrul interventiei. A fi coordonatorul echipei din Iasi este o oportunitate de a milita pentru promovarea drepturilor copilului si de a rafina modalitatile prin care specialistii pot sa intervina animati de dorinta de a schimba in bine, pe termen lung viata familiilor mobilizind si valorizand resursele acestora.

A publicat numeroase studii si cercetari in domeniul sociologiei si asistentei sociale in care a abordat aspecte contemporane ale teoriilor si practicii in domeniul social. La prestigioasa editura Polirom, a publicat: Metode apreciative in asistenta sociala. Ancheta, supervizarea si managementul de caz (2005) si Proiectul de interventie in asistenta sociala. De la propunerea de finantare la proiectele individualizate de interventie (2006), Managementul de caz in protectia copilului. Evaluarea serviciilor si practicilor din Romania (2008, coautor), Evaluarea programelor de asistenta sociala (2010). Este promotorul metodelor apreciative in domeniile asistentei sociale, managementului de caz si supervizarii, viziune care pune accent pe renuntarea la „paradigma deficientei” si centrarea pe succes.

________________________________________________________________

Alina IOVU - Asistent social

Alina IOVU - Asistent social

Am absolvit Facultatea de Filosofie cu specializarea Asistenta Sociala in luna iulie 2008 iar pe 15 septembrie am avut oportunitatea de a ma angaja in cadrul Organizatiei Holt – Filiala Iasi.

Din 2008 si pana in prezent am lucrat ca asistent social pe: „Programul de Interventie In Situatie de Criza” si „Educatie Parentala”. In acest interval de timp am lucrat cu profesionisti, lucru ce m-a influentat pozitiv atat in plan personal cat si profesional. Training- urile, programele si proiectele in cadrul carora am fost implicata au avut o contributie deosebita in perfectionarea mea ca asistent social. Desi novice in domeniul asistentei sociale, doresc sa acumulez cat mai multa experienta in domeniul protectiei copilului, alaturi de echipa minunata a Fundatiei Holt.

________________________________________________________________

Catalin VASILIU - Economist / responsabil sistem informatic

Catalin VASILIU - Economist / responsabil sistem informatic

Catalin Vasiliu este numele meu si lucrez in cadrul Fundatiei Holt Romania – Filiala Iasi din anul 1999.
De-a lungul anilor am lucrat pe pozitia de economist/contabil si informatician, avand aceste pregatiri educationale universitare. Ca economist am avut de indeplinit o serie de activitati specifice domeniului financiar: am elaborat rapoartele financiare necesare evidentei contabile, am urmarit deconturile banesti cu terte persoane pentru a monitoriza cheltuirea fondurilor banesti pana in faza de raportare finala catre finantatorii fundatiei, am efectuat platile catre diversi furnizori, am intocmit si raportat declaratiile necesare catre institutiile statului cu care relationam. Ca informatician am urmarit o buna functionare a echipamentelor de calcul (calculatoarelor desktop) corectand erorile pe parte de software si, cand era necesar, pe parte de hardware.

Sunt si voi fi incantat sa lucrez in Fundatia Holt Romania, intr-un mediu cu spirit tanar si cu realizari din partea tuturor colegilor pe masura aspiratiilor.

______________________________________________________________

Iuliana Odeta ZAGAN - Asistent Social

Iuliana Odeta ZAGAN - Asistent Social

- 1995 – 1999, Organizatia Holt, Centrul Bucuresti – asistent social pe Programul de Interventie in Situatie de Criza in Maternitatea Polizu.
– 1999 – 2002, Organizatia Holt – Filiala Iasi, asistent social pe Programul de Asistenta Maternala.
– 2002 – 2003, Organizatia Holt – Filiala Iasi, asistent social pe programele:

- Interventie in situatie de criza
– Asistenta Maternala
– Adoptie Nationala
– Educatie Parentala
– Promovarea asistentei sociale
– Sarcini de supervizare
* 2003 – prezent, asistent social Holt Iasi pe programele:
– Interventie in Situatie de criza
– Educatie Parentala

„Lucrez in cadrul Organizatiei Holt de peste 10 ani. Dupa terminarea facultatii am avut sansa de a ma angaja in aceasta organizatie. Acest lucru a insemnat o schimbare pozitiva atat in plan personal cat si in plan profesional. Activitatea deversificata pe programele Holt si in cele doua centre, Bucuresti si Iasi, m-au ajutat sa ma dezvolt si sa ma perfectionez in asistenta sociala. Imi place sa lucrez in echipa Holt si apreciez implicarea, colegialitatea si profesionalismul colegilor. Recunoasterea si aprecierea muncii la stanrdarde inalte reprezinta o implinire si satistactie personala si profesionala. Munca in aceasta organizatie mi-a oferit si imi ofera posibilitatea de a participa la diferite training-uri si de a invata mereu ceva nou.”

________________________________________________________________

Elena MOCANU - Asistent social

Elena MOCANU - Asistent social

Elena Mocanu este numele meu si lucrez in cadrul Organizatiei Holt Romania – Filiala Iasi din anul 1999.
De-a lungul anilor am lucrat pe diferite programe, oferind servicii de specialitate tuturor copiilor si familiilor aflate in dificultate. Ca asistent social acest lucru a fost ca o permanenta dezvoltare profesionala. Ulterior, ca educator parental am descoperit eficienta sprijinirii parintilor in a-si dezvolta abilitati parentale, prin intermediul cursurilor de educatie parentala. Ca formator, am sansa sa impartasesc si altor colegi din domeniul protectiei copilului despre experinta, cunostintele, informatiile pe care le am, dorind in acest fel sa fiu de folos tuturor ce isi doresc profesionalizarea serviciilor pe care le ofera.

Holt reprezinta o organizatie care pune suflet in tot ceea ce face. Cu siguranta, ca dincolo de calitatea serviciilor sale, acest lucru reprezinta incredientul principal al reusitei sale pe piata serviciilor sociale din domeniul protectiei copilului.

________________________________________________________________

Claudia Simona CLICINSCHI - Asistent social

Claudia Simona CLICINSCHI - Asistent social

Lucrez in Holt Romania- Filiala Iasi din 2005
Din 2005 pana in prezent am lucrat ca asistent social pe „Programul de Interventie In Situatie de Criza”, „Educatie Parentala”, „Promovarea Asistentei Sociale”.
Posibilitatea de a lucra in cadrul Fundatiei Holt Romania a inseamnat pentru mine sansa de a profesa in domeniul pentru care m-am pregatit si definirea mea ca om si specialist. Ca asistent social in domeniul protectiei copilului, m-am calauzit in toti acesti ani dupa motto-ul Fundatiei: „fiecare copil are dreptul la o familie proprie”. In ipostaza de educator parental am fost aproape de toti parintii care au dorit sa-si imbunatateasca abilitatile lor parentale. Posibiliatatea de a fi formator imi ofera sansa de a indruma pasii si altor colegi care profeseaza in domeniu si de a ma auto-perfectiona in mod continuu.

Proiectele in cadrul carora am lucrat au fost diverse, solicitante si provocatoare, dar la finalul fiecaruia a ramas safisfactia data de copii care o duc mai bine si… evolutia personala si profesionala.

Holt inseamna profesionalism si ma bucur ca fac parte din aceasta echipa, pentru care standardele de lucru sunt intodeauna la cote maxime.

________________________________________________________________

Catalina PANAINTE - Asistent social

Catalina PANAINTE - Asistent social

Septembrie 2008 – Prezent:
– Asistent social in cadrul Programelor : Interventie in Situatie de Criza si Educatie Parentala.
Momentul alegerii carierei este foarte important in viata, iar pentru mine consider ca a fost unul de profunda inspiratie. Absolvirea unei facultati in domeniul asistentei sociale, urmata de angajarea mea in cadrul Fundatiei Holt Romania – Filiala Iasi m-au convins pe deplin de acest lucru. Implicarea in programele desfasurate de aceasta organizatie imi ofera cu generozitate sansa de a ma forma ca asistent social si de a deveni un adevarat profesionist in domeniu, dar si de a lucra cu o echipa experimentata. Faptul ca modul in care gandesti si actionezi are repercusiuni directe asupra vietii unor familii aflate in situatie de criza, face ca profesia de asistent social sa fie una dificila, insa lucrul cu o echipa de profesionisti te motiveaza foarte tare si te ajuta sa gandesti intr-un mod apreciativ.

„Alege o profesie care iti place si nu va trebui sa muncesti nicio zi din viata ta!” Confucius