In data de 5 noiembrie 2009, in urma intalnirii de lucru a echipei de lectori ai Universitatii „Ovidius” Constanta, ce vor sustine cursurile Programului Postuniversitar de Specializare in Asistenta Sociala, s-au stabilit urmatoarele:
- - Programul Postuniversitar se va desfasura in 4 judete ale tarii, tinand cont de numarul de persoane inscrise si anume: Constanta, Ialomita, Buzau si Galati.
- - Persoanele inscrise din judetul Calarasi, vor participa la cursuri in Judetul Ialomita, respectiv in orasul Slobozia; persoanele din judetul Tulcea vor frecventa cursurile in Constanta, iar persoanele din Vrancea si Braila vor putea opta pentru Galati sau Buzau in functie de distanta parcursa.
- - Data deschiderii programului postuniversitar este 28.11.2009, ora 12.00, in Constanta.
- - La deschidere sunt invitati cate un reprezentant din fiecare judet care va primi informatii cu privire la desfasurarea cursurilor in cele 4 judete.
- - Conturile pentru plata taxei de inscriere si a taxei de participare la program sunt afisate pe site-urile www.holt.ro si www.univ-ovidius.ro/psihologie
Mentionam ca reprezentantii Colegiului National al Asistentilor Sociali, Comisia de atestare si avizare profesionala, se vor deplasa in fiecare din cele 4 judete mentionate, pentru inscrierea in CNAS a cursantilor. Urmeaza sa va comunicam datele in care se vor sustine interviurile pentru inscrierea in cadrul Colegiului, pe fiecare judet.
Pentru mai multe informatii puteti suna la nr. de telefon, 0241/657533, 0723-069987- Marinela Grigore; e-mail: marinelagrigore@yahoo.com
Taxa de inscriere – 30 lei
- se vor depune in urmatorul cont : RO76BRDE140SV16536801400BRD-ADAMCLISI Cta. Holt Romania CF. 14428539, cu mentiunea TAXA DE INSCRIERE POSTUNIVERSITAR AS .SOC.
- Plata cursului 750 lei
- prima transa, 325 lei – pana la 1 februarie 2010
- a doua transa, 425 lei – pana la 1 mai 2010
- se vor depune in urmatorul cont: RO55TREZ2315003XXX000319, Trezoreria Constanta, Universitatea ” Ovidius” Constanta CF 4301332, cu mentiunea TAXA 1 (TAXA2) POSTUNIVERSITAR AS. SOC.
Despre program
Universitatea „Ovidius” Constanta, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei , catedra de Psihopedagogie Speciala si Asistenta Sociala in Parteneriat cu Colegiul National al Asistentilor Sociali, cu sprijinul Fundatiei Holt Romania, organizeaza in perioada noiembrie 2009 – mai 2010 cursul postuniversitar TEORII SI METODE DE INTERVENTIE IN ASISTENTA SOCIALA
Cursul se adreseaza persoanelor cu atributii in asistenta sociala din judetul Constanta si judetele limitrofe, care au terminat o forma de invatamant superior in alt domeniu decat cel al asistentei sociale si au o vechime de minim 3 ani la locul de munca.
Absolvirea cursului postuniversitar va oferi participantilor posibilitatea exercitarii profesiei in conditiile legii prin inscrierea in cadrul Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania si folosirea parafei.
Perioada de inscriere este 11- 30 octombrie 2009, candidatii urmand sa-si depuna dosarul personal la sediul Fundatiei Holt Romania, de luni pana vineri intre orele 9.00 – 14.00, str Horia Agarici nr 5 , Constanta (cap de linie 42/43, Ciresica); tel./fax 0241657533; persoana de contact Marinela Grigore, mobil 0723069987.
- Documente necesare inscrierii:
- 1. copie certificat de nastere
- 2. copie BI/CI
- 3. Copie a diplomei de licenta
- 4. Adeverinta de la locul de munca cu specificarea vechimii in munca
- 5. Dosar plic
Daca exista un grup minim de 20 persoane, lectorii se pot deplasa in judete limitrofe Constantei
Conform repezentantilor COLEGIULUI NATONAL AL ASISTENTILOR SOCIALI persoanele interesate trebuie sa cunoasca urmatoarele:
” Potrivit dispozitiilor art. 34 alin. (2) din Legea nr. 466/2004 coroborate cu dispozitiile art. 16 alin. (7) din Regulamentul de organizare si functionare al CNAS, persoanele care au absolvit o forma de invatamant superior, acreditata conform legii, cu alta specializare decat asistenta sociala, cu o vechime de minimum 3 ani in domeniul asistentei sociale, avand atributii de asistent social, au dreptul sa desfasoare activitatile prevazute la art. 3, daca fac dovada ca urmeaza studii postuniversitare in domeniul asistentei sociale, studii organizate de institutiile de invatamant superior acreditate conform legii, in termen de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.Certificarea dreptului de desfasurare a activitatilor de asistenta sociala se realizeaza prin obtinerea avizului de exercitare a profesiei, eliberat de catre CNAS, in conditiile legii.”
- Conditiile ce trebuie indeplinite sunt urmatoarele:
- a) diploma de licenta, eliberata de catre o institutie de invatamant superior acreditata, sau adeverinta, dupa caz;
- b) documente legalizate sau certificate de catre institutiile de asistenta sociala, din care sa reiasa vechimea in domeniul asistentei sociale de minimum 3 ani (ocupa un post de asistent social, lucrator social, dar nu personal tehnic care isi desfasoara activitatea intr-o institutie de asistenta sociala);
- c) declaratie pe proprie raspundere, sub semnatura privata, cu privire la obligatia asumata ca in termen de maxim 15 zile de la data inscrierii la cursul postuniversitar sa se prezinte la CNAS in vederea obtinerii avizului de exercitare a profesiei (acest curs se va organiza doar pentru persoanele care doresc sa se incadreze in dispozitiile legale, in vederea exercitarii profesiei de asistent social).
ce cursuri de specializare in domeniul asistentei sociale aveti si eu vreau sa particip chiar daca il fac in privat contra cost !!!!